Iets met een verfbroek en brainstormen

Ik heb een tijdelijke carrière switch gemaakt; van danseres naar bouwvakker. Het is voor een mooi doel: ons eigen huis! Ik voel me net zo kapot aan het einde van de dag en loop nog steeds niet in normale kleren rond. Eigenlijk niet veel veranderd dus. Er is de laatste maanden weer veel gebeurd en dit schuur, verf, sop, sloop en bouw-weer-op werk is eigenlijk perfect nu; ik kan ondertussen in mijn hoofd evalueren, laten bezinken en brainstormen over nieuwe plannen. Ook al heb ik echt nog wel even een weekje niks doen nodig, ik heb nu alweer zin in een nieuw seizoen!

Zoals ik net al schreef zijn er weer behoorlijk veel dingen in gang gezet de afgelopen tijd;
Vleugels en Zo, mijn duet voor jonge en hele oude kinderen (van 4 tot 104 jaar :-)) heeft op Parkdans gestaan en gaat nu even in een keukenkastje van mijn productiekeuken uitrusten. Maar niet voor lang want vanaf januari gaan we een flinke tour maken door Brabant (meer dan 40 boekingen!) voor de Kunstbalie en het CultuurStation.
Verder is de voorstelling
Kabbelen of Bikkelen succesvol in première gegaan en heeft een mooie zin gekregen van Daphne Broers in het ED; 'het schitterende duet over opbloeiende, verdorrende en gekmakende liefde van dansgezelschap InesInez'. Er is vanuit verschillende hoeken interesse voor deze voorstelling en er gaat dan ook vast nog een vervolg komen. Ik ga de voorstelling door ontwikkelen met circusperformer Evertjan Mercier en Marsha Simon. Wordt vervolgd dus.
Tenslotte zijn de repetities voor
Glow begonnen. Een super spannend project! Samen met Ilja Roest en Marsha Simon ga ik voor het prestigieuse Glow festival in Eindhoven een danstheater performance maken die een sterke relatie aangaat met projectie en licht. En dit ook nog eens op een hele bijzondere locatie; de binnentuin van Het Werkhuis. Alsof dat niet genoeg is zijn we ook nog een team van 8 performers rijk die met hun talenten deze voorstelling een nog sterker karakter kunnen geven, onze Glowwers; Sarah Bostoen, Ulrike Doszmann, Evertjan Mercier, Hanne Schillemans, Dianne Steenbrink, Tegest Toonen, Rocco Vermijs en Paul van de Waterlaat. Eind augustus gaan we verder met repeteren, van 5 t/m 12 november zijn de voorstellingen te zien tijdens Glow.
Tenslotte ben ik met de werkgroep van de Begane Grond in TAC alweer druk bezig een nieuwe
Overspel avond te organiseren; multidisciplinaire voorstellingen buiten het boekje. Een avond met 2 concepten en een DJ als toetje. Klatz, mijn nieuwe improvisatie collectief zal hierbij de zaal weer voor ruim een half uur komen bezetten met spannende beelden, geluiden en bewegingen!

Los van deze voorstellingen en repetities breek ik mijn hoofd ook over andere vragen omtrent InesInez tijdens mijn kluswerkzaamheden. Het gaat niet goed in cultureel subsidie land bijvoorbeeld. Wat vind ik daarvan? Hoe zorg ik dat ik als jonge maker via nieuwe wegen werk kan blijven maken en een gezonde onderneming kan leiden? Er liggen al behoorlijk wat ideeën op tafel maar dit zal nog veel denk en zoekwerk vereisen. Dat geeft niet. In beweging blijven met lijf en geest vind ik heel belangrijk. Het zorgt ervoor dat alles kan blijven groeien. En dat is wat ik het liefste mijn hele leven wil blijven doen. Op dit moment verzin ik met mijn bouwvakkers lijf zoveel mogelijk nieuwe en mooie wegen om te begaan en beelden en bewegingen om te maken!
Ik wens iedereen een fijne zomer, eind augustus meld ik me weer met frisse moed! Liefs, Inez

(foto: uit de voorstelling Kabbelen of Bikkelen, gemaakt door Inge Vlasman)

Lees 7891 keer Laatst aangepast op vrijdag, 16 september 2011 15:11

Even voorstellen...: Ik geboren in 1984 te Eindhoven, NL. Ik ben in 2006 afgestudeerd aan de Fontys Dansacademie in Tilburg. Als danseres en mede-maker/choreografe heb ik voor verschillende gezelschappen gewerkt waaronder Theatergroep Drie Ons uit Tilburg (voorstelling Fiets), Choreografe Nicki Liszta van het Backsteinhaus uit Stuttgart en Theatergroep Het Vervolg uit Maastricht (voorstelling Petrus Regout en Nachtelingen). Ik heb mezelf in deze producties als danseres en als maker enorm kunnen ontwikkelen en heb ontdekt dat ik me op beide vlakken thuisvoel. InesInez is, in de vorm van productiekeuken, voor mij de perfecte manier om zowel uitvoerend, als creërend, als organisatorisch dans in leven te houden. Onder de vleugels van InesInez wil ik dans in allerlei vormen onder de mensen brengen. Bijvoorbeeld in de vorm van een voorstelling, festival performance, workshop of als toevoeging op andere evenementen.

E-mailadres Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.