Even voorstellen...: Ik geboren in 1984 te Eindhoven, NL. Ik ben in 2006 afgestudeerd aan de Fontys Dansacademie in Tilburg. Als danseres en mede-maker/choreografe heb ik voor verschillende gezelschappen gewerkt waaronder Theatergroep Drie Ons uit Tilburg (voorstelling Fiets), Choreografe Nicki Liszta van het Backsteinhaus uit Stuttgart en Theatergroep Het Vervolg uit Maastricht (voorstelling Petrus Regout en Nachtelingen). Ik heb mezelf in deze producties als danseres en als maker enorm kunnen ontwikkelen en heb ontdekt dat ik me op beide vlakken thuisvoel. InesInez is, in de vorm van productiekeuken, voor mij de perfecte manier om zowel uitvoerend, als creërend, als organisatorisch dans in leven te houden. Onder de vleugels van InesInez wil ik dans in allerlei vormen onder de mensen brengen. Bijvoorbeeld in de vorm van een voorstelling, festival performance, workshop of als toevoeging op andere evenementen.
E-mailadres: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
maandag, 07 mei 2012 12:48

Steun Parkdans!!

De komende weken ben ik hard aan het werk om samen met stagiaires van de Fontys Dansacademie het dansmateriaal van mijn voorstelling Kabbelen of Bikkelen van vorig seizoen te verwerken in een speciale locatie voorstelling voor festival Parkdans in Eindhoven. MAAR. Het zijn harde tijden en ik, en festival Parkdans, zitten in geldnood. Het festival wil gratis toegankelijk blijven maar heeft een begrotingstekort van 30%. Dat is een flinke slok op een borrel zullen we maar zeggen. Dus...Heb jij HART voor dans? Wil je mij, en andere jonge makers steunen en ons de mogelijkheid bieden om toch op Parkdans ons werk te kunnen laten zien? Ga dan naar www.voordekunst.nl en doe een donatie. En kom kijken natuurlijk naar mijn project 'Hartverwarrend' en het werk van andere jonge makers! Ik zou het leuk vinden als je me op de hoogte houdt van je donatie maar dat hoeft natuurlijk niet. Ik weet dan alleen wie ik zondag 20 mei allemaal extra ga knuffelen ;-)
dinsdag, 20 maart 2012 13:23

GLIMP...Première!

Samen met Paul van de Waterlaat en Michiel van de Weerthof heb ik een nieuwe voorstelling gemaakt voor iedereen vanaf 8 jaar: GLIMP.

Een voorstelling over kijken. Kijken met je ogen én met je verbeelding.
1 muzikant + 1 acteur + 1 danseres + 1 wit abstract decor.
Dit zijn de ingrediënten voor een prikkelende collage die je oren laat klapperen en je ogen in verwarring brengt.
Hoe danst een cirkel? Wat ziet een schaduw? Welk lied zit er in een fietswiel?
Een glimp van een optocht met trommelende billen, een pasgeboren lichtje en een robot die de weg kwijt is.
Een ode aan jouw verbeeldingskracht, want wat je ziet verzin je zelf!

Klik voor de trailer hier: http://vimeo.com/38790753
Kom zondag 25 maart om 15:00 kijken in TAC! Je kunt kaarten reserveren via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .
Foto: Berthil Reymound, flyer: FuturOn
woensdag, 15 februari 2012 11:34

Filmpje!

Ik ben druk aan het schrijven over improvisatie, wat dat is, hoe we dat doen en vooral...waarom we met ons Impro Collective (in ieder geval voor nu een naam!) op alle leuke festivals moeten staan. Terwijl ik de juiste woorden zoek heeft Julian een kort filmpje gemaakt van onze voorstellingen tot nu toe, check: http://www.youtube.com/watch?v=aLwElzFC-xk&feature=youtu.be en bekijk het!
Te zien en te horen in het filmpje: Jacqueline Hamelink, Tegest Toonen, Andreia Rodrigues,  Siem Nozza, Johan Reijnders, Julian van Buul en ikzelf. Enjoy!

(de foto is gemaakt door Theo Visser tijdens Pageturner in TAC)

donderdag, 09 februari 2012 09:22

Improviseren in residency

Met mijn improvisatie collectief (het beestje heeft nog steeds geen naam) hebben we afgelopen jaar voorstellingen gegeven in de Begane Grond in TAC. Het was de eerste fase van een zoektocht naar een spannende combinatie tussen dansers, muzikanten, een vormgeefster en een vj. Vorige week hebben we het afgelopen jaar nog eens besproken en geconcludeerd dat dit naar meer smaakt :-) Maar...ook naar meer verdieping, meer kleur, duidelijke richting en stijl. Dus zijn we op zoek naar een spannende locatie, of een festival of theater waar we in de tweede helft van april in residency zouden kunnen gaan. We willen minstens een week heel intensief gaan wroeten en ploeteren, zweten, zweven en beven om vervolgens nog beter en spannendere improvisatie voorstellingen te kunnen geven. Heeft iemand nog tips voor een goede locatie of festival?

Foto: in mijn zoektocht naar het hoe en wat van improvsatie kwam ik Loesje tegen...:-)

dinsdag, 13 december 2011 19:31

De Deeltjesversneller

Komende donderdagavond 15 december is er in TAC een nieuw concept: De Deeltjesversneller; een bont gezelschap aan jonge makers breekt hun eigen werk open om tot een groter geheel te komen in een interdisciplinaire totaalbeleving. Er zijn dansperformances te zien, er is een belevings-expositie, er wordt live gezongen en een vreemde DJ zorgt dat zelfs de borrel nog een avontuur is. Kom kijken en laat je meenemen door allerlei ruimtes in TAC, beleef verschillende 'voorstellingen' in de breedste zin van het woord en merk dat alles met alles te maken heeft...hoe precies is aan U zelf om in te vullen :-)
Met bijdragen van: Tegest Toonen, Miroslav Kochanek, architecten Morgen, Stadvis, Evertjan Mercier, Marsha Simon, Ulrike Doszmann, Paul van de Waterlaat, De Rotte Herders, DJ Stefan Sympathicooo en Inez Wolters
Ook leuk om te lezen: Iselle Claassens van Hallo 040 heeft me geinterviewd over TAC, De Begane Grond, inesinez en De Deeltjesversneller. Klik hier om het artikel te lezen.

De avond begint in TAC om 20:30, entree is 5 euro, je kunt me mailen om op de reserveringslijst te komen of op de bonnefooi komen. 
Dit project is tot stand gekomen door City Dynamiek, Prins Bernard Cultuurfonds, de gemeente Eindhoven en vele vrijwilligers van TAC.
(flyer: FuturOn)

maandag, 03 oktober 2011 13:13

Ein Toller Tanzabend

Komende donderdagavond 6 oktober organiseren Ulrike Doszmann, Rocco Vermijs en ik een spontane dansperformance avond in het kader van de Tilburg Dansmaand. Zeus Hoenderop, de nachtburgemeester van Tilburg stelt zijn ruimte in de Emmapassage ter beschikking en daar maken wij graag gebruik van :-) Zin in een prikkelende avond? Kom kijken!

(mocht je het artikel willen lezen, klink hier)

vrijdag, 16 september 2011 15:20

Geslaagde impro avond in TAC

Vandaag geen lang verhaal alleen een link naar de aankondiging in het ED van vorige week:

http://www.ed.nl/uitcultuur/cultuur/9433517/Overspel-tussen-kunstenaars-in-TAC.ece

Leuk om na te lezen en: het was een pracht uitvoering! Samen met Dimitra Kolokouri (dans), Marsha Simon (vormgeving), Julian van Buul (vj/ licht projectie), Jacqueline Hamelink (cello) en Johan Reijnders (drums) heb ik met veel plezier geimproviseerd. We hebben een spannende, nieuwe ingang gevonden om goed te communiceren en te improviseren. Het publiek ging blij geprikkeld de deur uit :-)

(flyer: Tom Wolters, foto op flyer: Dorot Sobczyk)

 

vrijdag, 22 juli 2011 09:29

Iets met een verfbroek en brainstormen

Ik heb een tijdelijke carrière switch gemaakt; van danseres naar bouwvakker. Het is voor een mooi doel: ons eigen huis! Ik voel me net zo kapot aan het einde van de dag en loop nog steeds niet in normale kleren rond. Eigenlijk niet veel veranderd dus. Er is de laatste maanden weer veel gebeurd en dit schuur, verf, sop, sloop en bouw-weer-op werk is eigenlijk perfect nu; ik kan ondertussen in mijn hoofd evalueren, laten bezinken en brainstormen over nieuwe plannen. Ook al heb ik echt nog wel even een weekje niks doen nodig, ik heb nu alweer zin in een nieuw seizoen!

Zoals ik net al schreef zijn er weer behoorlijk veel dingen in gang gezet de afgelopen tijd;
Vleugels en Zo, mijn duet voor jonge en hele oude kinderen (van 4 tot 104 jaar :-)) heeft op Parkdans gestaan en gaat nu even in een keukenkastje van mijn productiekeuken uitrusten. Maar niet voor lang want vanaf januari gaan we een flinke tour maken door Brabant (meer dan 40 boekingen!) voor de Kunstbalie en het CultuurStation.
Verder is de voorstelling
Kabbelen of Bikkelen succesvol in première gegaan en heeft een mooie zin gekregen van Daphne Broers in het ED; 'het schitterende duet over opbloeiende, verdorrende en gekmakende liefde van dansgezelschap InesInez'. Er is vanuit verschillende hoeken interesse voor deze voorstelling en er gaat dan ook vast nog een vervolg komen. Ik ga de voorstelling door ontwikkelen met circusperformer Evertjan Mercier en Marsha Simon. Wordt vervolgd dus.
Tenslotte zijn de repetities voor
Glow begonnen. Een super spannend project! Samen met Ilja Roest en Marsha Simon ga ik voor het prestigieuse Glow festival in Eindhoven een danstheater performance maken die een sterke relatie aangaat met projectie en licht. En dit ook nog eens op een hele bijzondere locatie; de binnentuin van Het Werkhuis. Alsof dat niet genoeg is zijn we ook nog een team van 8 performers rijk die met hun talenten deze voorstelling een nog sterker karakter kunnen geven, onze Glowwers; Sarah Bostoen, Ulrike Doszmann, Evertjan Mercier, Hanne Schillemans, Dianne Steenbrink, Tegest Toonen, Rocco Vermijs en Paul van de Waterlaat. Eind augustus gaan we verder met repeteren, van 5 t/m 12 november zijn de voorstellingen te zien tijdens Glow.
Tenslotte ben ik met de werkgroep van de Begane Grond in TAC alweer druk bezig een nieuwe
Overspel avond te organiseren; multidisciplinaire voorstellingen buiten het boekje. Een avond met 2 concepten en een DJ als toetje. Klatz, mijn nieuwe improvisatie collectief zal hierbij de zaal weer voor ruim een half uur komen bezetten met spannende beelden, geluiden en bewegingen!

Los van deze voorstellingen en repetities breek ik mijn hoofd ook over andere vragen omtrent InesInez tijdens mijn kluswerkzaamheden. Het gaat niet goed in cultureel subsidie land bijvoorbeeld. Wat vind ik daarvan? Hoe zorg ik dat ik als jonge maker via nieuwe wegen werk kan blijven maken en een gezonde onderneming kan leiden? Er liggen al behoorlijk wat ideeën op tafel maar dit zal nog veel denk en zoekwerk vereisen. Dat geeft niet. In beweging blijven met lijf en geest vind ik heel belangrijk. Het zorgt ervoor dat alles kan blijven groeien. En dat is wat ik het liefste mijn hele leven wil blijven doen. Op dit moment verzin ik met mijn bouwvakkers lijf zoveel mogelijk nieuwe en mooie wegen om te begaan en beelden en bewegingen om te maken!
Ik wens iedereen een fijne zomer, eind augustus meld ik me weer met frisse moed! Liefs, Inez

(foto: uit de voorstelling Kabbelen of Bikkelen, gemaakt door Inge Vlasman)

maandag, 28 maart 2011 10:32

Agenda

De Web werkzaamheden zijn in volle gang, maar gebeuren op dit moment vooral nog aan de 'achterkant' van mijn site..om alvast een update te geven volgt per blog vast een voorlopige agenda van de komende tijd:

Wanneer: vrijdag 1 april
Wat: Overspel, twee multidisciplinaire projecten waaronder KLATZ, een nieuw improvisatiecollectief opgericht door Thomas Martens en mijzelf.
Wie: Thomas Martens, Edward Capel, Johan Reijnders, Andreia Rodrigues, Marsha Simon, Julian van Buul en ikzelf
Waar: in de Begane Grond in TAC, meer info op: www.tac.nu

Wanneer: zaterdag 28 mei
Wat: Try-Out voorstelling van Hart en Plakband (werktitel), duet dat in premiere gaat op Park Kolderiek in Sittard, deze avond zal er ook een try-out te zien zijn van Kim Leeuw
Wie: Gerrit Dragt en ikzelf
Waar: in de Begane Grond in TAC

Wanneer: donderdag 2 juni tot en met zondag 5 juni
Wat: Hart en Plakband (werktitel), een duet over de rekbaarheid van het hart
Wie: Gerrit Dragt en ikzelf
Waar: Festival Park Kolderiek, Stadspark Sittard

Wanneer: 2 en 3 juli
Wat: Hart en Plakband (werktitel), een duet over de rekbaarheid van het hart
Wie: Gerrit Dragt en ikzelf
Waar: Festival Straffe Madammen en Makke Mannen, Stadswandelpark Eindhoven

Hopelijk tot ziens bij 1 van deze voorstellingen! Liefs Inez

maandag, 14 maart 2011 08:09

Web Werkzaamheden

Jawel, het is er tijd voor ik weet het...'Web Werkzaamheden'...er moet dringend iets gedaan worden aan mijn site! Wat dacht u van een agenda? (...) Juist, dat dacht ik ook :-) En een update aan voorstellingen? Ja, ik weet het...Ik moet eraan geloven. Het is zo'n taak die maar ondergesneeuwd blijft worden door 'belangrijkere' zaken, maar om eerlijk te zijn tegen mezelf: genoeg gezeur, het sneeuwt allang niet meer! Dus, Dames en Heren, wacht nog even af, over afzienbare tijd kunt u een nieuwe tour maken door mijn winkel! Voor nu, in het kader van, beter laat dan nooit, een paar filmpjes van de opening van de Begane Grond in TAC:
http://vimeo.com/17469493 door Julian van Buul
http://vodpod.com/tactv/tag/begane+grond van TACtv.
Tot snel! Ineke 
(foto: opening BG, door Theo Visser)

Pagina 1 van 4