InesInez is

E-mailadres Afdrukken PDF

(uit het woordenboek:)
dans de; m -en 1 ritmische beweging vh lichaam op de maat vd muziek; geheel van figuren die men dansend doorloopt: de ~ ontspringen aan een gevaar ontkomen 2 het muziekstuk

dan·sen danste, h gedanst 1 zich ritmisch bewegen op de maat vd muziek 2 (vrolijk) springen en huppelen

‘Dans is beweging in tijd en ruimte’

InesInez is opgericht door: Inez Wolters (1984, Eindhoven, NL) in oktober 2008.
InesInez is een productiekeuken. In deze productiekeuken borrelt het van actie! Het doel is om op vele verschillende manieren via dans, theater en muziek de emotionele mens in de toeschouwer aan te raken. Onder de vleugels van InesInez wordt samengewerkt met een steeds wisselende formatie van dansers, performers en muzikanten. Kernwoorden zijn Bewegen en Beroeren. Dankzij de productiekeuken staat er altijd wel nieuw werk te borrelen op het vuur of komt er iets vers uit de oven. Er staat ook altijd wel werk in de keukenkastjes, of ergens op een plank, gerijpt en helemaal klaar om opnieuw naar buiten te treden. Zo is er mogelijkheid te experimenteren met nieuwe ingrediënten, zonder dat goede, oude recepten verloren gaan.

De samenstelling van performers, dansers, muzikanten en spelers kan elke keer anders zijn. Dit is sterk afhankelijk van het concept van de maker, of makers, van het destbetreffende project. Er kan een project onstaan uit eigen initiatief of in opdracht van bijvoorbeeld een festival, een theater, of de buurman die een theatraal tintje wil geven aan zijn tuinfeest. Ook de rol die een locatie speelt kan meer of minder waarde hebben, afhankelijk van de boodschap of kern van het concept. In den beginne valt over alles te praten en te fantaseren!

Belangrijke elementen zijn meestal absurdisme, details uit het dagelijks leven, humor en fantasie. De oprechtheid van de zwoegende mens, het absurdisme uit het dagelijkse leven, de humor van de ongemakkelijke of naïeve mens en de hoop en wanhoop van elke vorm van relatie zijn terugkerende thema’s. Bij InesInez wordt telkens naar een nieuwe manier gezocht om de emotionele mens in de toeschouwer aan te raken.

Het is en blijft de bedoeling dat InesInez een flexibel, bewegend geheel is. Vele verschillende makers, dansers, performers en muzikanten kunnen op zeer uiteenlopende manieren betrokken zijn bij een project van InesInez. Als maker, als danser, als drummer, zelfs als barman-performance of dichtende-omroepster, in principe kan het allemaal. Er wordt gewerkt vanuit de overtuiging dat een creatief idee altijd centraal kan staan. Ook wanneer het einddoel of bepaalde praktische voorwaarden anders doen lijken. Met andere woorden; de artistieke en praktische kant gaan hand in hand.
Zoals J.A. Deelder schrijft:

‘Binnen de perken zijn de mogelijkheden even onbeperkt als daarbuiten.’

 

Inez Wolters

E-mailadres Afdrukken PDF
Even voorstellen...: Ik geboren in 1984 te Eindhoven, NL. Ik ben in 2006 afgestudeerd aan de Fontys Dansacademie in Tilburg. Als danseres en mede-maker/choreografe heb ik voor verschillende gezelschappen gewerkt waaronder Theatergroep Drie Ons uit Tilburg (voorstelling Fiets), Choreografe Nicki Liszta van het Backsteinhaus uit Stuttgart (voorstelling zwischen hauten) en Theatergroep Het Vervolg uit Maastricht (voorstelling Petrus Regout en Nachtelingen). Ik heb mezelf in deze producties als danseres en als maker enorm kunnen ontwikkelen en heb ontdekt dat ik me op beide vlakken thuisvoel. InesInez is, in de vorm van productiekeuken, voor mij de perfecte manier om zowel uitvoerend, als creërend, als organisatorisch dans in leven te houden. Onder de vleugels van InesInez wil ik dans in allerlei vormen onder de mensen brengen. Bijvoorbeeld in de vorm van een voorstelling, festival performance, workshop of als toevoeging op andere evenementen.

De naam InesInez staat voor 'Ines het meisje' en 'Inez de vrouw'. Door beide aspecten in jezelf levend te houden blijf je, denk ik, het meest 'wakker'. Ik word er erg gelukkig van als ik een oude vrouw in haar zelf zie zingen op straat, of een klein meisje zie paraderen in de schoenen van haar moeder. Mannelijk of vrouwelijk, ik denk dat het kind en de volwassene in jezelf het beste hand in hand door het leven kunnen gaan. InesInez herinnert me hieraan, en ik draag dit hopelijk ook uit in mijn werk.

 

De talenten van InesInez

E-mailadres Afdrukken PDF

De volgende mensen hebben onder de vleugels van InesInez hun talenten naar buiten gebracht:

Rob van Barschot, Sarah Bostoen, Rob van der Donk, Ulrike Doszmann, Jacqueline Hamelink, Chantal Janssen, Dimitra Kolokouri, Mateusz Kwiatkowski, Evertjan Mercier, Daniela Naeger, Ilja Roest, Hanne Schillemans, Marsha Simon, Dianne Steenbrink, Huub Smit, Tegest Toonen, Rocco Vermijs, Paul van de Waterlaat en Inez Wolters